logo

De Houtsplinter

DE HOUTSPLINTER

GRAAG STEL IK MIJ AAN U VOOR...

Mijn naam is Jochem Braamse en ik ben afgestudeerd niveau 4 meubelmaker/interieurbouwer. Ik heb mijn studie gevolgd op het Hout & Meubileringscollege in Rotterdam. Na het behalen van mijn VMBO diploma was voor mij de keuze niet zo moeilijk: “een technische opleiding waar ik mijn handvaardigheid, creativiteit en liefde voor hout in kwijt kon.” Na bezoek aan diverse scholen was direct duidelijk dat het HMC Rotterdam mijn school zou worden. Ik had met mijn VMBO in kunnen stromen op niveau 3 of 4, maar omdat ik de basiskennis van houtbewerking zeer belangrijk vind ben ik op niveau 2 gestart en daarna volgde niveau 3 & 4. Sinds 2017 werk ik als ZZP'er en run ik mijn eigen meubelmakerij.

ERVARING

"MIJN WERKERVARING"

Wat heel belangrijk is, zoveel mogelijk ervaring opdoen. Zo ben ik werkzaam geweest als stagiaire bij interieurbouwer Ennick uit Kortgene. Daar heb ik diverse interieurs helpen maken en plaatsen voor detailhandel bedrijven. Ook heb ik stage gelopen bij interieurbouw Zeeland in Kapelle, ik heb daar keukens en kasten gemaakt en geplaatst. Bij mijn derde stagebedrijf "Vis van Heemst" in Sommelsdijk heb ik heel veel geleerd over restauratie van meubels, werken met massief hout, werken met oude materialen en technieken. "Vis van Heemst is een echte vakman" Na deze prachtige stages heb ik mij in het vierde niveau volledig ingezet als stagiaire bij Madurodam in Den Haag. Inmiddels heb ik heel wat ervaring opgedaan.

MIJN CARRIERE

"MET PASSIE & LIEFDE!"

Omdat de CNC techniek mij fascineert door hiermee 2 jaar lang te hebben gewerkt voor Madurodam, wilde ik graag deze kennis verbreden. Inmiddels ben ik naast mijn huidige werk als zzp'er aangenomen als CNC instructeur op het HMC college in Rotterdam. Door deze baan kan de komende jaren heel wat nieuwe technieken aanleren en mijn kennis hierin verbreden. Ik ben dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik kan mijn passie volledig kwijt in beide bedrijven. In de toekomst droom ik er van om full-time ZZP'er te zijn met een eigen CNC-machine.