Error: Your upload path is not valid or does not exist: /home/phic390281/domains/dehoutsplinter.nl/public_html/wp-content/uploads De Houtsplinter - De Houtsplinter | Meubelmaker & Interieurbouwer Zeeland
logo

De Houtsplinter

JOCHEM BRAAMSE

DE HOUTSPLINTER

Mijn naam is Jochem Braamse, afgestudeerd niveau 4 meubelmaker/interieurbouwer. Ik heb mijn studie gevolgd op het Hout & Meubileringscollege in Rotterdam. Een studiekeuze was voor mij niet zo moeilijk: “een technische opleiding waar ik mijn handvaardigheid, creativiteit en liefde voor hout in kwijt kon.” Na bezoek aan diverse scholen was direct duidelijk dat het HMC Rotterdam mijn school zou worden. Omdat ik de basiskennis van houtbewerking zeer belangrijk vind ben ik op niveau 2 gestart en daarna volgde niveau 3 & 4 waardoor ik 6 jaar studiekennis heb opgedaan.  Sinds 2017 werk ik als ZZP’er en run ik mijn eigen meubelmakerij. 

De Houtsplinter zit gevestigd in het mooie dorp Wolphaartsdijk in Zeeland. Wat kleinschalig begon, is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige meubelmakerij, met een uitgebreid machine park.
Of u nou opzoek bent naar een nieuw meubel, of liever gaat voor een duurzame keuze… Het is allemaal mogelijk bij De Houtsplinter. Nieuwsgierig naar hoe ik duurzame meubels maak? Bekijk dan eens mijn portfolio.

Ik ben 3 dagen in de week werkzaam voor de Houtsplinter, de andere dagen geef ik les op het HMC College in Rotterdam als CNC-Instructeur.

ERVARING

Wat heel belangrijk is voor mij is zoveel mogelijk ervaring opdoen.
Zo ben ik werkzaam geweest als stagiaire bij interieurbouwer Ennick uit Kortgene. Daar heb ik diverse interieurs helpen maken en plaatsen voor detailhandel bedrijven. Ook heb ik stage gelopen bij interieurbouw Zeeland in Kapelle, ik heb daar keukens en kasten gemaakt en geplaatst.

 Bij mijn derde stagebedrijf “Vis van Heemst” in Sommelsdijk heb ik heel veel geleerd over restauratie van meubels, werken met massief hout, werken met oude materialen en technieken. “Vis van Heemst is een echte vakman” Na deze prachtige stages heb ik mij in het vierde niveau volledig ingezet als stagiaire bij Madurodam in Den Haag. Inmiddels heb ik heel wat ervaring opgedaan.

WAAROM KIEZEN VOOR DE HOUTSPLINTER?

VAKKENNIS

Met 6 jaar studie, 3 diploma's in houtbewerken en heel wat stage ervaring heb ik al behoorlijk wat vakkennis opgedaan.

KWALITEIT

Door alle kennis die ik heb opgedaan Staat kwaliteit voorop. Als ik een meubel maak, is dit dan ook terug te zien door te kiezen voor kwaliteit.

GARANTIE

Als er iets niet naar wens is, of mocht er toch iets zijn wat niet hoort, dan kijken we altijd samen naar de mogelijkheden om het op te lossen.

DUURZAAMHEID

Bij mij kan je altijd kiezen voor duurzaamheid. Ik gebruik gerecycled materialen als dit gewenst is. Neem eens een kijkje in mijn portfolio!