logo

Balie

Project:

Balie

Deze balie/ bureau heb ik ontworpen, getekend en op maat gemaakt voor de Oesterhaven in Wolphaartsdijk. De vraag was een op maat gemaakt meubel dat dienst kan doen als balie en tevens als bureau voor het kantoor van de Oesterhaven.

Door de beperkte ruimte heb ik gekozen om een compact meubel te ontwerpen met een duidelijke herkenbaarheid van de Oesterhaven. Het logo is door middel van CNC techniek uitgevoerd in diverse kleuren HPL. (dunne harde kunststoflaag zeer slijt en krasvast) De houtsoort, eiken, heb ik gekozen om zijn duurzaamheid, slijtvastheid en de fantastische tekening van dit hout. Het bovenblad, het bureaublad en de frontpanelen zijn hier eveneens van gemaakt. Door het licht te kleuren wordt het één geheel met het grenen van het houten chalet.

Door het werkblad van het bureau uit te voeren in 2 niveaus, ontstaat een overzichtelijk en heel praktisch meubel met voldoende werk- en opbergruimte. Door de handgrepen in het hout te frezen, is het meubel compacter geworden en behoort het stoten tegen handgrepen tot verleden tijd. Meer ruimte om met je bureaustoel te bewegen en minder schade aan het meubel.

Voor de binnen kasten en panelen heb ik gekozen voor een populieren multiplex rondom voorzien van HPL. De lade systemen zijn van hoogwaardig fabricaat voor langdurige intensief gebruik.

In Portfolios